Svar på tal

Fråga: Hur mycket tar du i marklyft? Och hur mycket tar du i knäböj? :) kul att veta! Har du sätt stor utveckling? Jag menar hur mycket kunde du ta i marklyft när du var nybörjare och i knäböj?

 
Svar: Just nu är jag lite halvdålig på att veta hur mycket jag tar men 90kg ungefär! Marklyft är en övning som kräver en bra teknik, så när du greppat tekniken kan du automatiskt öka vikten mycket mer utan problem. När jag började med marklyft kanske jag kunde ta 60kg ca, men jag vet att jag började öva teknik först med bara stång och sedan med 40kg, dvs stång + 10kg på vardera sida. Efter jag greppat tekniken körde jag massa reps med 40, och kunde ta 60 ungefär!
 
Knäböj i smithmaskinen tror jag jag maxade ca 85kg för några månader sedan. Men pga min knäskada har jag inte kunnat köra så tungt för att inte sabba knät, så det lär ligga på samma idag :)
När jag började med knäböj körde jag som med mark endast stång, sen började jag väl kanske köra med 40kg där också, och öva olika tekniker, grepp osv. (sumo squats, utfall, djupa squats, korta osv osv) men rätt snabbt märkte jag att jag orkade mer och mer, men jag maxade aldrig i knäböj från början men skulle väl tippa på 50kg!
 

Hoppas mina svar gav någon slags klarhet, fråga gärna om det är något annat :-)
 


 

Om

Min profilbild

RSS 2.0